Rickard Olsson om SVT: "De gjorde slut via sms"

STOCKHOLM 20170126
Celebriteter, Inrikes, Människor, Mänskligt, MedierNews55

SVT-profilen Rickard Olsson har inte hymlat med att han är missnöjd med sin arbetsgivare. Nu har han fått nog och överväger att lämna kanalen, skriver Aftonbladet.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Inom de närmsta dagarna ska SVT:s Rickard Olsson ta ett avgörande beslut. Han ska bestämma sig för om han vill vara kvar på kanalen eller ej, det skriver Aftonbladet.

Rickard Olsson är programledare för ”Vet vem mest” och enligt ett sms till Expressen skulle Rickard spela in det sista avsnittet av ”Vem vet mest junior” i går för att sedan åka hem och skapa en lista med för- och emotpunkter med att arbeta för SVT. ”I helgen vet jag” och ”jag vet inte ens om jag är tvehågsen eller ambivalent” skriver han vidare.

      LÄS MER: Pekka Heino har gjort sin sista sändning i SVT

Programmet byter kanal

Rickard överväger att sluta på grund av att programmet ”Vem vet mest” kommer att gå från att sändas varje vardag till att sändas endast på lördagar. Programmet byter även kanal från SVT2 till SVT1.

– Det är tittarna jag tycker synd om i det här, eftersom ”Vem vet mest?” är vanetittar-program. Helgunderhållning kan man lätt byta ut, sa Rickard till Nöjesbladet i våras.

Ytterligare en orsak till Rickards upprörda känslor är att han inte fick vara Vasaloppsreporter för SVT i vintras.

 

– Det är ingen mänsklig rättighet att åka Vasaloppet för SVT. Men om man ska göra något nytt tycker jag att jag har rätt att få veta det. Nu var det istället som att de gjorde slut på sms. Det är oskönt. Om man är ett bolag som utger sig för att vara god och som är stort – då ska man vara snäll, sa han.

Annons

Annons

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons