Rullstolsburen nekades att flyga – DO-anmäler

Flygplan krockade med en avisningsbil på Arlanda i morse. Arkivbild.
Fritid, Fritid, lek och spel, Hälsa, Hobby, Inrikes, Konsumtionsvaror, Människor, Mänskligt, Privatekonomi, Resor, Samhälle, Transport, Vård och omsorgNews55

Den rullstolsburne mannens semester i Thailand ställdes in på grund av att besättningen på Qatar Airways inte tyckte sig hitta en fungerande plats i planet. Nu anmäler mannen flygbolaget till DO för diskriminering.

Siri Hill

Annons

Annons

Trots att den rullstolsburne mannen hade bokat ett större flygplanssäte för sin resa till Bangkok i Thailand blev semestern inställd. Anledningen var att besättningen på flygbolaget Qatar Airways inte tyckte sig hitta en fungerande plats i planet. Nu DO-anmäls flygbolaget för diskriminering.

      LÄS MER: Färdtjänstpersonal hjälpte rullstolsburen – fick parkeringsböter

Fick platser längst bak i flygplanet

Enligt den rullstolsburne mannen fick han och assistenterna stiga ombord sist på flygplanet, trots att han har rullstol. De hade också fått platser långt bak i flygplanet, men eftersom mittgången var för trång kom de inte fram till sina platser. Personalen flyttade honom då till ett säte längre fram men det var för trångt. Det var då som kabinpersonalen bad mannen att lämna planet. Assistenterna däremot fick gärna åka med.

Sällskapet fann sig plötsligt, istället för att vara på väg på semester, strandsatta på Arlanda. Efter flera försök att få kontakt med flygbolaget beslutade de sig för att åka hem igen nästa dag. De fick hjälp av personal på Arlanda att boka ett hotell för natten, något de själva fick bekosta.

Annons

Annons

Och nu anmäler alltså mannen Qatar Airways till Diskrimineringsombudsmannen för diskriminering.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons