A-
A+

Så drabbar flygkaos 100 000 resenärer

Arbetsmarknad, ResorNews55

Det kommer bli en "stökig sommar" på flygplatserna när tusentals resenärer drabbas av inställda och ombokade flyg. Det rapporterar flera medier.

Sarah Carlsson

Annons

Flygbolaget SAS ställer in 4000 flyg i Europa under sommaren till följd av personalbrist och försenade flygplansleveranser. Det drabbar över 100 000 resenärer, vars flygresor blivit ombokade, skriver norska tidningen Dagbladet.

Många kunder har även drabbats av felaktiga ombokningar, där de fått information från SAS att deras flyg har ställts in trots att det inte har det.

– Det är den mänskliga faktorn som har spelat in här, säger John Eckhoff, flygbolagets presschef i Norge, och förklarar för tidningen att problemet har uppstått i samband med alla avbokningar och ändringar i ruttprogrammet.

SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman berättar för Expressen att det kommer vara något kaotiskt på flygplatserna i sommar.

– Man vittnar om att det kommer bli en ganska stökig sommar och det är även vad vi befarar. Och vi gör det vi kan för att säkra upp att det blir så bra som möjligt, berättar Nyman.

Hon förklarar att SAS har ställt in flygen som en förebyggande åtgärd.

– Därför har vi också gjort dom här kancelleringarna för att vi inte ska hamna i situation där vi inte kan boka om passagerarna. Så det är av ett rent förebyggande syfte vi har tagit de här åtgärderna. 

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.