A-
A+

Så får du tag i ditt vaccinpass

Hälsa, InrikesNews55

I december införs vaccinationsbevis, ett intyg på att du är vaccinerad mot covid-19. Du kan enkelt få tag i beviset genom att följa några enkla steg.

Sarah Carlsson

Från den 1 december införs vaccinpass för inomhusevenemang med fler än hundra personer. Passet  visar att du är vaccinerad mot covid-19. Förändringen innebär inte att det är krav på att arrangörer ska använda vaccinationsbevis, men de som inte visar bevis kommer att behöva följa andra restriktioner, som Folkhälsomyndigheten ännu inte presenterat. Det skriver Aftonbladet.

De som vill få sitt vaccinationsbevis, eller covidpass som det också kallas, kan gå in på www.covidbevis.se och hämta hem det genom att logga in med e-legitimation. Därefter kan du spara ner beviset i telefonen eller skriva ut det.

Det går även att beställa beviset utan e-legitimation genom att fylla i en blankett och skicka det på posten till E-hälsomyndigheten i Kalmar. Blanketten hittar du på E-hälsomyndighetens hemsida. För den som inte har tillgång till dator går det bra att ringa E-hälsomyndighetens kundtjänst på 0771-766 200. 

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.