A-
A+

Så förbereder sig Europa för sommarhettan

Hälsa, Miljö och natur, VäderNews55

Forskare varnar för en extremt varm sommar och redan nu förbereder sig européer för torka och vattenbrist. Det rapporterar SVT Nyheter.

Sarah Carlsson

Annons

Det ser ut att bli en riktigt het sommar, framför allt i södra Europa där man nu förbereder sig för en tuff period av torka och vattenbrist.

I Frankrike försöker man att säkra landets vattenresurser, bland annat genom att införa strikta restriktioner. Det är vanligt att privatpersoner har egen swimmingpool i Frankrike, vilket har lett till en hetsig debatt kring poolens framtid. I södra delarna av landet har man därför infört ett förbud mot pooler som är ovan mark.

– Vissa förbrukar mer vatten än ett ålderdomshem med 200 personer. De har inget samvete, säger Emmanuel Delmotte, brogmästare i sommarorten Chateauneuf-Grasse, till SVT.

Den elfte maj presenterade Spanien ett omfattande stödpaket på över 2 miljarder euro till jordbruk och vattenförsörjning. Man har även beslutat att förbjuda arbete utomhus när landets vädermyndighet flaggar för att det är för varmt.

I Dendermonde, i Belgien, har man börjat byta ut asfalt mot grönska. Detta för att skydda staden mot översvämningar, vilket är ännu en konsekvens av Europas allt mer extrema väder.

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.