A-
A+

Så försöker polisen lösa dödsskjutning

Brott, lag och rätt, Brott, lag och straffNews55

Polisen går nu ut publikt i syfte att försöka att lösa en serie av dödsskjutningar.

Rikard Jansson

Annons

Polisen misstänker att det finns en koppling mellan de tre dödsskjutningarna som har ägt rum i Linköping den senaste tiden. Nu hoppas de på att få in tips från allmänheten genom att släppa bilder.

Polisen har släppt en bild på cykeln som den misstänkta gärningsmannen flydde mordplatsen på i Berga. Man har även släppt en bild på en misstänkt gärningsman.

“Vi kan se att alla tre brotten sker i samma miljöer så en av våra teorier är att det kan finnas ett samband. Men det är viktigt att vi fortsätter utreda dem enskilt så vi inte missar eller utesluter något”, säger Jan Staaf, kriminalkommissarie vid grova brottsgruppen i Linköping, i ett pressmeddelande.

Tre personer har skjutits ihjäl och en fjärde har skadats allvarligt i den serie av skjutningar som inträffat i Linköping. Utredningarna pågår för fullt. Vem eller vilka som ligger bakom skjutningarna är dock fortsatt okänt.

Skjutningen i Berga den 5 augusti innebar att en person skadades allvarligt och att en avled.

“Vi vet att han ses stoppa på sig vapnet efter skotten och fly på en elcykel med väldigt kraftiga däck på Söderleden i riktning mot Brokindsleden och Braskens bro. Men därefter vet vi inte var han tar vägen. Vi vet inte heller om han var ensam om att genomföra brottet eller om han fick någon form av hjälp”, säger Jan Staaf.

Den som har tips om händelsen uppmanas kontakta 114 14 eller använda tipsformuläret på polisen.se. Se bilderna som släppts här.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.