A-
A+

Så försöker polisstudenter köpa till sig aspirantplatser

Arkivbild.
InrikesNews55

Polismyndigheten bekräftar för DN att det är ett stort problem med att polisstudenter försöker att köpa sig till aspirantplatser.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Det är i slutna grupper på Facebook som polisstudenterna erbjuder upp till 25 000 kronor för att få en placering under aspirantperioden. Detta fungerar som en provanställning på Polismyndigheten, skriver DN.

Enhetschef på polismyndighetens personalavdelning bekräftar för tidningen företeelsen och ser allvarligt på det hela.

Polismyndigheten har tidigare gett två antagna personer möjlighet att komma överens om att byta aspirantplatser med varandra. Detta har förändrats på så sätt att man nu får acceptera, det vill säga tacka ja eller nej till.

Studenter som inte velat eller kunnat betala för att få en plats på en annan ort ser sig tvingade att säga upp sig om de vill vara nära familjen. En student uppger för DN att det finns de som hoppar av utbildningen för att de inte kan få byta ort.

Försäljningen av platser är sannolikt inte olagligt då de ännu inte tillträtt tjänsten, bedömer Claes Sandgren som är mutexpert och professor i juridik vid Stockholms universitet och som DN pratat med.

Läs hela artikeln här.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!