A-
A+

Så hånades "Skandiamannen" från Palmerummet

Brott, lag och rättNews55

Nu mer avlidne Stig Engström, misstänkt för mordet på Olof Palme hånades av poliserna från Palmerummet. Det framkommer i ny dokumentär.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Det är hemliga ljudinspelningar i dokumentären “Palmemördaren” som visar att Stig Engström som befunnit sig i anslutning till mordplatsen hånats av poliserna i Palmegruppen, skriver Aftonbladet. (betalvägg)

Producenten till dokumentären, Lars Olof Lampers, kallar det för locker-room-talk, alltså det man kan kalla grovt språk förknippat med nedsättande och slarvigt samtal som förekommande i omklädningsrum.

“Detta är hans livs händelse och så har han suttit på arbetsplatsen och pratat och skroderat om detta, och sen inför hustru, barn och goda vänner och allting – och sen kommer han inte med på rekonstruktionen! Han blir ju förtvivlad, vad ska de säga”, säger en polis i dokumentären som Aftonbladet har tagit del av. Kommentarerna efterföljdes av skratt från de andra i rummet.

Det är samma polis som tyckt att det var för jävligt “Hur kunde vi missa Engström?” Du såg ju hur fint han sprang i gränden”.

Inspelningen av samtalet gjordes efter att Stig Engström framträtt i ett eget inslag på Rapport i april 1986 där han visar hur han sprang på mordplatsen. Han var då väldigt besviken över att han inte fått medverka i polisens rekonstruktion.

Så här säger Lampers själv i SVT:s Morgonstudion om hur Palmegruppen såg på Stig Engström, eller Skandiamannen, som han har kommit att kallas.

– Det säger något om hur man ser på honom och hur man såg på en del vittnen också. Man är nedlåtande och förminskande, han är bara någon som virrar runt på mordplatsen och överdriver sin egen betydelse.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.