News55

Så har Eva Rydberg vårdat gåvan från Lasse Berghagen i 50 år

Artikelbild
Det infekterade bråket, och att bli tvungen att sluta efter30 år på Fredriksdalsteatern har varit tufft för Eva Rydberg.
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 04 aug. 2021Publicerad: 04 aug. 2021

För 50 år sedan fick Eva Rydberg en speciell present från sin artistkollega Lasse Berghagen som hon fortfarande har i sin ägo och vårdar ömt. Det berättar hon för Leva & Bo.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Eva Rydberg tar emot tidningen och visar upp sitt hem och sin inredning i det havsnära huset utanför Helsingborg där hon levt med sin Tony sedan början av 80-talet.

Något som Eva Rydberg har en speciell kärlek till är hennes stora växtsamling som finns på den inglasade verandan, berättar hon för Leva & Bo.

-Jag kan inte kasta det som lever. Det bara växer och växer, fast vi klippt bort en massa, säger Eva Rydberg.

I samlingen finns också en riktig raritet. En yuccapalm som hon fick av Lasse Berghagen för 50 år sedan. Eva med sina gröna fingrar tagit hand om den väl. Den lilla plantan som hon en gång fick har växt upp till en ståtlig palm och hon har drivit upp flera plantor under det halva sekel som gått.

-I dag är den jättehög, konstaterar Eva som har delat palmen i fyra plantor som sträcker sig mot taket i uterummet, skriver Leva & Bo.

Förutom mycket växter så är hennes inredningsstil en mix av nytt och gammalt och hon omger sig av saker som hon tycker om.

– Köp saker som du själv tycker om. Inte bara sådant som är modernt, som alla andra tycker om, det vill säga vitt och grått. Många går på det, säger hon till Leva & Bo.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS