A-
A+

Så hotas pensionärer med avgift av Skatteverket

Arkivbild.
InrikesNews55

Äldre personer i riskgruppen utlovades att slippa förseningsavgifter även om deklarationen lämnades in lite sent i år. Bakgrunden var coronapandemin. Nu skickar Skatteverket i alla fall ut standardbrev med hot om föreläggande till sena pensionärer, rapporterar Bohuslänningen.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Skatteverket har gått ut med information om att de personer som varit sjuka eller inte kunnat röra sig fritt ska kunna söka anstånd om att lämna in deklarationen lite senare. Det rörde bara personer som var 65 år eller äldre. Brasklappen var att man inte skulle bedriva företag eller arbeta.

Nu skickar Skatteverket i alla falla ut ett standardbrev till pensionärer med hot om föreläggande på 1 250 kronor, enligt Bohuslänningen.

Skatteverkets deklarationsexpert Johan Schauman konstaterar i en kommentar till tidningen att det är mycket ovanligt att äldre inte lämnar in i tid. Han uppger också att formuleringen i brevet är olyckligt formulerad givet att det är coronaår och att myndigheten generellt kommer att befria alla äldre från förseningsavgift.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!