A-
A+

Elisabet Höglund: Därför är de är skyldiga oss 40-talister en stor ursäkt

STOCKHOLM 20101215
Senaste NyttNews55

Flera vassa pennor bör be om ursäkt till den äldre delen av befolkningen. Det framgår av ett blogginlägg signerat journalisten Elisabet Höglund. Hon kräver samtidigt att några andra ställs till svars i coronakrisen.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Journalisten Elisabet Höglund kräver att flera unga stjärnskribenter ber om  ursäkt till 70-plussare. Detta då hon anser att den äldre gruppen skuldbelagts och anklagats för att sprida smittan. “Nu ser vi att det är 70-plussarna som avlider när yngre personer i vården sm” (sic!), skriver hon i blogginlägget.

Hon nämner flera namn, både som anklagat och som blivit utpekade.

“Jag blev själv kölhalad på sociala medier eftersom min man och jag hade hade haft den dåliga smaken att åka till Spanien under pandemin men tvingats åka tillbaka till Sverige efter några dagar. Även jag hade skrivit på min blogg att jag ville försöka leva ett så normalt liv som möjligt under pandemin. Det försöker jag fortfarande göra – men jag ser till att hålla mig borta från andra människor”, skriver hon i inlägget.

Hon kräver också att de som låtit hemtjänstpersonal och personal på äldreboenden smitta de gamla, straffas – inte med stöd av arbetsmiljölagen, utan istället med stöd av brottsbalken.

Hon lyfter fram de många anmälningar som har gjorts enligt arbetsmiljölagen eftersom personal har tvingats arbeta utan skyddsutrustning.

Läs hela blogginlägget här.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?