Så mycket mer får pensionärerna i plånboken 2018

Ekonomi, finans och affärer, Inrikes, Pension, Privatekonomi, SamhälleNews55

Under nästa år kommer Sveriges äldre att få en kraftig höjning av sina pensioner - ett efterlängtat tillskott i kassan för de många pensionärer som kämpar med en ansträngd ekonomi, det rapporterar Dagens Industri (Di).

Siri Hill

Annons

Annons

Under 2018 kan Sveriges pensionärer förvänta sig att få mer pengar att röra sig med. Detta till följd av en rad förändringar, det rapporterar Dagens Industri (Di).

Garantipensionen kommer öka med 1,6 procent under 2018. För en pensionär med en garantipension på 7 900 kronor i månaden innebär detta att pensionen höjs med drygt 130 kronor. Även inkomst- och tilläggspensionen ökar med 1,0 procent vilket innebär 220 kronor extra i plånboken varje månad för den som har en inkomstpension på 22 000 kronor i månaden, skriver Di.

      LÄS MER: Pensionerna ökar nästa år

Ett efterlängtat ekonomiskt tillskott

Förutom de 3 miljarder kronor extra som ska betalas ut under 2018 höjs även räntan till 2,6 procent på inkomstpensionskonton. Tillsammans med sänkt skatt kommer Sveriges pensionärer att få en betydande större summa att leva för månadsvis, avslutar Ole Settergren.

– Det blir en kraftig höjning av pensionen, netto efter skatt, för de med bostadstillägg och boendekostnad över 5 000 kronor per månad, säger Ole Settergren till Di.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons