A-
A+

Så satsar regeringen på Sveriges pensionärer

ENKÖPING 20130420
Inrikes, Jämställdhet, Människor, Pension, Politik, Privatekonomi, SamhälleNews55

Höjda pensioner, sänkt pensionärsskatt och höjt bostadstillägg. Under 2018 kommer regeringen att satsa stort på Sveriges pensionärer, skriver Expressen.  

Siri Hill

Annons

Annons

4,4 miljarder kronor har avsatts i den satsning som regeringen gör på landets pensionärer under 2018. Pensionärsskatten kommer att sänkas, bostadstillägget höjas likväl som pensionerna, det rapporterar Expressen.

Drygt 290 000 pensionärer kommer att få höjt bostadstillägg med upp till 470 kronor i månaden, och dessutom höjs taket för bostadskostnaden från 5 000 till 5 600 kronor. Förutom det kommer 1,5 miljoner svenskar över 65 år som har en inkomst mellan 10 000 och 35 000 kronor i månaden att få sänkt skatt, skriver Expressen.

      LÄS MER: Så många äldre är beredda att byta parti

Pensionärerna är höstbudgetens vinnare

Man skulle kunna säga att pensionärerna är höstbudgetens vinnare och störst kommer förändringen att bli för de pensionärer som har lägst pension, en boendekostnad på 5 000 kronor i bostadstillägget och för de som lyfter bostadstillägg.

Däremot kommer de drygt 151 970 pensionärer som har bosatt sig utomlands inte ha det lika fördelaktigt. Många av dessa har flyttat till länder i södra Europa och fått SINK-skatt (särskild inkomstskatt för utomlands boende) beviljad. Tidigare har SINK-skatten legat på som mest 20 procent av inkomsten, men nu höjs taket till 25 procent, vilket kommer att slå hårt mot utlandspensionärerna, skriver Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.