Så undkom 107-åring parkeringsböter

Trondheim 20170607.
Åldersdiskriminering, Brott, lag och straff, Hälsa, Människor, Samhälle, UtrikesNews55

Bessie Farnworth från Storbritannien rör sig inte så snabbt på grund av sin ansenliga ålder på 107 år. Detta ledde till att hon fick en parkeringsbot – som nu har dragits tillbaka, skriver Aftonbladet.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Varje vecka åker Bessie Farnworth, 107, och äter lunch tillsammans med sin brorson Dave Holland. Bessie och Dave parkerade på en handikapplats och placerade handikapptillståndet väl synligt i framrutan på bilen innan de begav sig in i restaurangen för att äta en bit mat och ha en trevlig stund tillsammans, det skriver Aftonbladet.

Men två veckor efter restaurangbesöket fick Bessie Farnworth en bitter eftersmak när en parkeringsbot på drygt 760 kronor damp ner i brevlådan. Anledningen var att hon inte hunnit ut till sin bil i tid.

      LÄS MER: Vad är det för fel på karlar i trafiken?

”Hon borde få parkera så länge hon vill”

Enligt brorsonen Dave är Bessie fortfarande aktiv men kan inte längre gå speciellt snabbt.

– Jag tycker att det är ett under att hon i hennes ålder ens kan ta sig ut och äta lunch. Hon borde få parkera så länge hon vill, säger brorsonen Dave till Wigan Today och fortsätter:

– Jag tycker att det är vidrigt att hon fick den här boten. De ville se en bild på hennes tillstånd för rörelsehindrade. Hon är inte rörelsehindrad men hon har rätt till samma tillstånd på grund av hennes ålder.

Dave har försökt överklaga parkeringsboten med motiveringen att Bessie Farnworth är en av de äldsta personerna i landet, men trots det har ingen från parkeringsföretaget Parking Eye återkopplat.

Efter att flera brittiska medier har uppmärksammat händelsen har parkeringsföretaget nu meddelat att de väljer att dra tillbaka boten som en god gest, skriver Wigan Today.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons