Sjukhusanställd dog i container

STOCKHOLM 20090209
Inrikes, Katastrofer och olyckor, Människor, SjukvårdNews55

För sex veckor sedan försvann en vaktmästare anställd på Varbergs sjukhus spårlöst. Nu står det klart att mannen dog i sjukhusets soppress.

Hannes Dükler

Annons

Annons

En vaktmästare på Varbergs sjukhus försvann från sin arbetsplats i slutet av april, kvar i mannens omklädningsskåp fanns hans tillhörigheter.

Kriminalkommissarie Britt Hermansson som arbetar vid enheten för miljö- och arbetsmiljöutredningar vid polisen i region Väst bekräftade att en man var försvunnen och att polisen hade kontakt med hans anhöriga, men vad som hänt mannen var ett mysterium.

– Vi har en försvunnen person, och vi har två olika delar som vi jobbar med, dels att en person är försvunnen och dels att eventuellt något kan ha hänt i arbetet, sade Britt Hermansson då till Göteborgs-Posten.

En av polisens teorier var att mannen hade ramlat ned i en container som sedan transporterats bort från platsen.

      LÄS MER: Sjukhusanställd försvunnen

Britt Hermansson berättade för Göteborgs-Posten att polisens tekniker funnit så kallade ”biologiska spår” på området kring sjukhuset där mannen arbetade och att fynden hade skickats för analys.

Samtidigt letade polisen efter olika typer av livstecken från den försvunne mannen, som kontoutdrag eller andra uppgifter som kunde tyda på att mannen fortfarande var vid liv.

Men nu har alltså de spår man fann visat sig vara blod tillhörandes den försvunne mannen och polisen bekräftar att det uppmärksammade försvinnandet handlar om ett dödsfall där mannen hamnat i en containers komprimator som pressar samman sjukhusets sopor. Hur mannen hamnade i containern är fortfarande oklart.

– Det är med stor sorg som jag mottagit polisens besked om att det ofattbara verkligen har skett. Det är en stor tragedi, vi har förlorat en uppskattad kollega, säger Torbjörn Svanberg, förvaltningschef till SVT Nyheter Halland.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Hannes Dükler
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons