News55

Skådis om rekordrånet: Det gjorde jag med pengarna

Artikelbild
STOCKHOLM 20200710 Exteriör på Sveriges Television, SVT och Utbildningsradion, UR. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 31 okt. 2021

Skådespelaren Dragomir Mrsic, som tidigare var tungt kriminell, har tagit bladet från munnen och berättat vad han gjorde för pengarna från rekordrånet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dragomir Mrsic, som på senare tid gjort sig känd som skådespelare, var delaktig i rånet mot Gota-banken i Stockholm 1990. Bytet var på 930 miljoner kronor och räknas som det allra största i svensk historia. En miljon kronor var kontanter medan resterande delar var värdepapper. Mrsic dömdes till tre och ett halvt års fängelse för brottet.

I samband med att Mrsic gästade “Skavlan” berättade han vad pengarna användes till. Värdepappren gick att sälja, men rånarna fick endast 10 procent av värdet.

“Åkte jorden runt, åkte till Los Angeles och skejtade”, Brasilien, säger Mrsic.

Han lyfte också den aktuella frågan om unga kriminella idag och mordet på den 19-åriga rapparen Nils “Einár” Grönberg. Enligt skådespelaren saknas det idag vuxna och föräldrar som är förebilder.

“Jag hade inte klarat det här om jag inte haft bra människor runt omkring mig. Nu är de ju så unga när de rekryteras och kommer in i den här misären”, säger han.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS