Snart 100 år och rullstolsburen – vräks från sin lägenhet

STOCKHOLM 20100914 :
Senaste NyttNews55

Zoltan Lemhenyi fyller 100 år i sommar, men nu kommer han att vräkas från sin lägenhet som ägs av en bostadsrättsförening, rapporterar SVT.  

News55

Annons

Annons

Annons

Annons

Den bostadsrättsförening som köpte huset Zoltan bor i 2013 hävdar att han sprider obehaglig lukt och stör grannarna. Nu har hovrätten slagit fast att det är skäl nog att vräka Zoltan. Han själv menar dock att han kunde fått bo kvar några år med tanke på hans ålder och hälsa, skriver SVT.

– Jag är sjuk. Finner sig den svenska medmänskligheten i att jag inte kommer överleva detta? Att de inte kunde ge en respit. Högst ett, två eller tre år, säger Zoltan Lemhenyi till SVT.

Under flera års tid har bostadsrättsföreningen försökt få Zoltan Lemhenyi vräkt och lämnat långa listor med klagomål till Hyresnämnden.

Oljud från träningshantlar och lukt som spridit sig anser hovrätten vara tillräckliga skäl för att vräka Zoltan.  Trots att hans lägenhet numera städas regelbundet av hemtjänsten och att han sedan fler år sitter i rullstol och inte kan träna med hantlar, skriver SVT.

 

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons