A-
A+

Snart dags för ny Äldreriksdag!

Åldersdiskriminering, Pension, Politik, SamhälleNews55

Den 25 maj arrangerar News55 och de tre största pensionärsföreningarna en ny upplaga av Äldreriksdag, och denna gången blir den digital på grund av pandemin.

News55

Annons

Annons

I fjol var det premiär för Äldreriksdagen och vi är glada att kunna presentera ännu en upplaga.

I år är temat ”Ålderism ur ett demokratiperspektiv”. Ämnen som uppmärksammas är äldres inflytande och den låga representationen av äldre i beslutsfattande församlingar. Likaså om det behövs lagstiftning om obligatoriska pensionärsråd i kommuner och regioner.

Det senaste året har vi på ett mycket tragiskt sätt upplevt hur pandemin skördat många onödiga offer bland äldre. En av anledningarna är nonchalans och dålig hantering av äldreomsorgen i landet. Nu verkar det finnas en större medvetenhet hos de politiska partierna om att det finns många äldre i Sverige.

Årets talare är: Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas Riksorganisation, PRO, Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, Liza di Paolo-Sandberg, förbundsordförande SKPF Pensionärerna, Björn von Sydow, tidigare talman i Sveriges riksdag, Thomas Hammarberg, riksdagsman och Europarådets tidigare kommissionär för mänskliga rättigheter, Amelia Adamo, journalist och Britta Svensson, krönikör Aftonbladet.

Den digitala Äldreriksdagen drar igång klockan 10.00 den 25 maj. Representanter från samtliga riksdagspartier är inbjudna.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.