Ställ dina frågor om ögonhälsa till News55:s husoptiker

HälsaNews55

News 55 och Synsam inleder ett samarbete för att ge seniorer möjlighet att besöka en optiker med minskad risk för coronasmitta. Här på sajten svarar vår nya husoptiker på dina frågor om ögonhälsa, syn och synhjälpmedel.

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Hallå där:

Lars Wulfing, optiker med över 30 års erfarenhet och nu även husoptiker på News 55.

Varför valde du optikeryrket?

– Min pappa var ögonkirurg och jag började min karriär med tio år på ögonkliniken för att sen jobba med att sälja ögonkirurgiska produkter. Senare öppnade jag min egen optikerbutik . 

Vad säger du om att Synsam har separata öppettider för seniorer?

– Det är en bra åtgärd. Nästan alla seniorer har behov av synhjälpmedel, och det ska vara så tryggt som möjligt att gå in i en butik när behovet av hjälp uppstår.  Nu när de ska vara försiktiga och stanna hemma är det för många nödvändigt att ha möjlighet att läsa, både som tidsfördriv och för att hålla sig informerad om läget. Så det är viktigt att de inte drar sig för att söka hjälp.

Vad är viktigt att tänka på just nu?

– Just nu, när vi helst inte ska ha händerna i ansiktet är det bra med ordentligt justerade glasögon, som sitter där de ska. Det är bland annat sådant en optiker kan hjälpa dig med. Så när du besöker din Synsam-butik, se till att ta med dig alla dina glasögon, så att du har flera som sitter bra.

Lars Wulfing svarar på läsarnas frågor om synhjälpmedel varje måndag och torsdag här på News 55. Skicka din fråga till [email protected]

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons