Strokedrabbad 70-åring fick olika bedömningar av 15 läkare

Resistenta bakterier ökar och blir ett allt större problem inom sjukvården och i samhället. Arkivbild.
Hälsa, Inrikes, Människor, Mänskligt, Samhälle, Sjukvård, Vård och omsorgNews55

En 70-årig man som vårdades på sjukhus efter en stroke fick olika bedömningar av 15 läkare gällande om han skulle medicineras eller få palliativ vård.

Siri Hill

Annons

Annons

Det var efter att den 70-årige mannen hade fått en stroke som han under drygt en månad vårdades på sjukhus i Kiruna. Under vistelsen resonerade läkarna kring vilken typ av vård som passade mannens tillstånd.

Hela 15 olika läkare kom med bedömningar och föreslog allt från att mannen skulle medicineras, få näring eller bara palliativ vård. Den bristande kontinuiteten kan ha orsakat mannen onödigt lidande menar Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och riktar kritik mot landstinget.

      LÄS MER: Ingemar, 72, fick en stroke – tvingades vänta 12 timmar på behandling

Sjukhuset erkänner bristande rutiner

Den 70-årige mannens anhöriga har också varit kritiska till flera inslag i behandlingen –  till exempel fick en magnetröntgen avbrytas på grund av att han skakade så efter en hastig ambulansfärd.

Även om de 15 läkarnas bedömningar har varit rimliga enligt IVO medger också det berörda sjukhuset att rutinerna har brustit. Informationen borde ha gått genom en kontaktperson.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Annons

Annons

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons