A-
A+

Svensk sångare nära döden

Celebriteter, MusikNews55

En svensk sångare och ikon inom sin genre genomled nyligen en nära döden upplevelse.

Jessika Bouveng

Annons

Annons

Den mångåriga punkikonen Mats Jönsson, sångare i bandet Attentat, var nyligen med om en nära döden upplevelse. GP har besökt honom på det korttidsboende han nu bor och gjorde en intervju angående händelsen. Han och tre kompisar var på fotbollsresa till London. När de skulle åka hem kände Mats att han höll på att bli sjuk och väl hemma i Göteborg kunde Mats inte andas. Hans sambo körde honom då till sjukhus.

– Jag kan inte säga hur jag kom till sjukhuset och sedan minns jag ingenting om vad som hänt på över två månader, säger Mats till GP.

På sjukhuset konstaterade man att Mats led av kraftiga lunginflammationer som även lett till komplikationer. Ingreppen man behövde göra gjorde honom känslig för bakterier och han drabbades av en tredje lunginflammation som satte hans liv på spel.

– Fredagen 27 maj sa de till oss att säga farväl eftersom Mats inte skulle klara helgen, berättar Ammi Johansson, hans sambo.

Plötsligt frisknade dock Mats till och hans lungor kunde återhämta sig. Nära döden upplevelsen var påfrestande på både honom, familj och vänner. Mats säger att han fortfarande håller på att bearbeta det faktum att han legat nedsövd så pass länge.

Efter att ha vårdats på sjukhus så flyttades han till ett korttidsboende. Där vilar han och genomgår tuff rehabträning så att han så småningom kan komma hem. Under tiden han låg nedsövd hade han tappat 19 kilo och han har fortfarande problem att gå.

– Jag har fortfarande noll kondis, måste vila på vägen till matrummet. Det är tungt. Den gamle Mats hade ändå ganska bra ork och kunde hoppa en timme på scenen.

Mats är tacksam för att han innan insjuknandet tränade mycket. Han tackar även vården och sina anhöriga för hans överlevnad. Det var dock inte bara kroppen som fick sig en smäll, även psyket och hans syn på livet förändrades.

– Livet är mer än att kolla på Gais och sjunga i ett rockband. Livet är också att gå på Kungsgatan och bara njuta av livet och uppskatta att man är otroligt lyckligt lottad.

Precis innan de åkte iväg på sin resa spelade bandet in en låt ”Första dagarna i maj”, en låt som enligt Mats handlar just om att bara njuta av livet. Den närmsta framtiden vill han bara ta det lugnt.

– Först ska jag komma hem och bara vila och försöka landa i allt som hänt. Städa lägenheten. Bara tänka i ett par månader. Sedan ska vi börja spela in nya låtar. De andra får sätta grunderna så gör jag sången när jag orkar.

Annons

Annons

Jessika Bouveng
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.