News55

SVT-profil hoppar av: "Evig stress"

Otti Haukebö, känd från "Hotell Romantik" i SVT, har gått bort.
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 okt. 2022

En programledare meddelar på Instagram att han slutar och arbetet med att hitta en efterträdare pågår för fullt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kristoffer Ahonen Appelquist har gjort sitt på 'Svenska nyheter'. Arkivbild.


Kristoffer Ahonen Appelquist slutar som programledare för SVT:s satirprogram “Svenska nyheter”. Det skriver han själv i ett Instagraminlägg.

“Jag älskar mitt jobb och det var inte ett lätt beslut att tacka nej till ytterligare en säsong, men det har jag gjort nu. Jag kommer att sakna min kloka, smarta och roliga redaktion. Det jag inte kommer att sakna är den eviga stressen över att få ihop fredagens program”, skriver han.

SVT:s programdirektör Jan Helin säger till TT att man hade velat ha kvar Appelquist som programledare.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb och vi är jätteglada för det. Han har tagit programmet och fört det ännu mer mot satir. Nu säger han att han vill känna sig friare att göra annat. Jag beklagar det, vi hade velat ha kvar honom längre, men jag förstår också hans perspektiv.

Appelquist tillträdde som programledare inför höstsäsongen 2019 och tog då över efter Jesper Rönndahl som hade lett programmet från start. Under hans tid vid rodret har programmet bland annat kritiserats för transfobi och hamnat i bråk med Turkiet efter ett satirinslag om landets president Recep Tayyip Erdogan.

Arbetet med att hitta en efterträdare till Kristoffer Ahonen Appelquist pågår just nu, säger Jan Helin.

– Vi söker med ljus och lykta. Det är ett tufft jobb, det här är satir på riktigt och vi har ett program som ibland väcker internationell uppmärksamhet. Det är det satir gör när det är riktigt bra. Vi hoppas kunna landa någon ny så att vi kan köra i gång igen efter årsskiftet som planerat, men jag vågar inte lova något.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS