Ted Åström förföljd av besatt kvinna

STOCKHOLM 20150422
Brott, lag och straff, Celebriteter, Konst, kultur och nöje, Psykisk ohälsa, TelevisionNews55

Skådespelaren och musikern Ted Åström, 72, har under 15 år förföljts av en stalker, en kvinna som varit besatt av honom. Det berättar han i en intervju för Hänt Extra, skriver Expressen. – Det är väldigt obehagligt, säger han.

Anton Hagwall

Annons

Annons

Annons

Annons

Ted Åström, 72, har under 15 år förföljts av en stalker, en främmande kvinna som varit besatt av honom. Det berättar han i en intervju för Hänt Extra, skriver Expressen.

– Hon trodde hon var ihop med mig. Hon skrev en massa konstiga brev och hade ett fantasiförhållande med mig, säger Ted Åström i intervjun, och fortsätter:

– Det var jättesvårt att bli av med henne, det tog 15 år.

För en tid slutade kvinnan att höra av sig, men har börjat skicka post till skådespelaren igen.

– Det är väldigt obehagligt, säger Ted Åström.

Ted Åström är kanske mest ihågkommen för sina roller i barnprogram som  “Trazan Apansson och Banarne” och i julkalendern “Trolltider” från1979. Men han har utöver skådespeleriet även varit verksam som musiker och musikalartist.

      LÄS MER: Förföljde känd medieprofil i flera år

Annons

Annons

Vanligt att artister förföljs

Som Expressen skriver har kändisskapet en baksida. Ett problem som drabbat fler andra artister och offentliga personer.

Andra som drabbats är Sven-Bertil Taube som förföljdes av en psykiskt sjuk kvinna. Kvinnan var först besatt av hans pappa, Evert Taube, och brände ner familjens hus. Hon spärrades in men började efter att hon blivit utsläppt förfölja Sven Bertil, skriver Expressen.

Ett annat uppmärksammat fall var när Agnetha Fältskog från ABBA förföljdes så grovt av en psykiskt sjuk man att hon sedan dess har valt att leva ett mycket tillbakadraget liv.

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons