A-
A+

Tidigare SVT-journalist återigen utsatt för rån

Åldersdiskriminering, Brott, lag och rätt, CelebriteterNews55

På en parkeringsplats under sin semester blev en tidigare SVT-journalist utsatt för rån. Rånarna misstänks spana efter äldre personer att stjäla från.

News55

Annons

Elisabeth Höglund, tidigare SVT-journalist och vinnare av På Spåret, har återigen blivit rånad i Spanien. Denna gång skedde brottet när hon och hennes man klev ur deras hyrbil efter de varit och handlat mat. Rånarna lyckades bland annat få tag i pass, plånbok och nyckeln till bilen hemma i Sverige. Till Aftonbladet säger Höglund att hon blev distraherad av en av männen som började prata om något obegripligt. 

– Det var en stor man med mustasch, solglasögon och keps. Han frågade osammanhängande något om 39 men det var bara ett sätt att distrahera mig. 

Händelsen pågick i bara några sekunder men lämnade ändå efter sig stor skada. Rånarna lyckades sammanlagt få ut 8500 kronor och paret står nu inför en hel del försäkringsbyråkrati. De kommer även att ta tid att läka såren.

Höglund berättar att de inte är ensamma om att tvingas uppleva detta. Enligt henne själv och andra turister hon pratat med så verkar rånarna ha spanat efter äldre. Bland annat hade en annan svensk blivit utsatt för samma brott utanför samma mataffär.  

Efter att ha blivit rånad två gånger på kort tid hoppas Höglund att hon lärt sig att inte förvara så många viktiga ägodelar på en och samma plats. I detta fall var det hennes handväska.

Text: Jessika Bouveng

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.