News55

Tomas Ledin om sin saknade mamma

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 26 juni 2022Publicerad: 26 juni 2022

Artisten hyllades med fint pris men saknade en speciell person vid utnämningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tomas Ledin, 70, har sedan slutet av 70-talet levererat sommardoftande hits på pärlband. Han är en våra mest folkkära artister som har medverkat i ”Melodifestivalen” vid ett flertal tillfällen samt satt upp ett många shower i landet samt släppt en mängd album under åren.

Numera kan han även titulera sig hedersdoktor efter ett besked från Mittuniversitetet, en titel man kan få om man främjat forskning på något sätt.

– Jag blev väldigt förvånad. Och förstås glad, sedan funderar jag på om det kommer att finnas något sammanhang där jag kan bära hatten. Jag tror knappast det, säger Tomas till SVT.

Och nyligen var det då dags att hålla ett installationstal samt ta emot doktorshatt och doktorsringen men det var någon han saknade extra mycket vid detta speciella tillfälle, något Tomas skrev om i ett Instagraminlägg, kort efter att han tagit emot priset.

” Filosofie Hedersdoktor! Tänk om min kära mor hade fått vara med idag. Lätt omtumlad försöker jag nu samla tankarna… Inte helt lätt när jag är så stolt och glad. Jag fick en klump i halsen när motiveringen lästes upp vid promoveringen tidigare idag och överraskningen vid banketten lockade fram tårar. Tack. Somnar med ett leende på läpparna.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS