TV4-profil bedragen på hundratusentals kronor

Fˆrfattaren Camilla L‰ckbergs deckare "Tyskungen" har blivit film
Brott, lag och straff, Ekonomi, finans och affärer, Inrikes, Människor, Mänskligt, Privatekonomi, SamhälleNews55

Sportkommentatorn Jesper Hussfelt från TV4 har hamnat mitt i en bedrägerihärva. – Han har blåst pensionärer på deras livsbesparingar. Han lurar grannar, vänner och bekanta, säger Jesper Hussfelt till SportExpressen.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Allt började med att TV4:s Jesper Hussfelt förra året kom i kontakt med en man som presenterade sig som investeringskonsult vid en företagsgolf i Göteborg. Mannen övertalade Jesper Hussfelt och hans sambo att investera pengar i strukturerade produkter i Societe Generale som är en av Europas största banker, det skriver SportExpressen.

Pengarna sattes in på mannens klientmedelskonto och återbetalningen skulle sedan ske från banken Barclays i Storbritannien.

      LÄS MER: Här är kortbedragarnas paradis

Fler drabbade

I vintras tog Jesper och hans sambo emot dokument där Barclays logga tydligt framträdde och summan stämde överens med vad som sagts, men det var något som inte stämde. Jesper såg att det tagits så kallade screenshots på dokumenten och misstänker att de är falska.

Jespers magkänsla stämde och hans sambo blev av med sina livsbesparingar på flera hundratusentals kronor.

– Det handlar om att ta samhällsansvar här för att inte fler ska bli lurade. Vi är ett stort gäng som nystat i det här och som alla blivit drabbade av den här mannen, säger Hussfelt till SportExpressen.

Mannen de fallit offer för har figurerat i svensk tingsrätt i tjugotalet domar gällande just ekonomiska tvister och han har tidigare dömts till fängelsestraff för bland annat medhjälp till grovt skattebedrägeri.

– Det är personer som råkat värre ut än vad vi har gjort. Han har blåst pensionärer på deras livsbesparingar. Han lurar grannar, vänner och bekanta. Du kan alltså bli blåst i princip överallt i dag, säger Jesper Hussfelt till SportExpressen.

      FLER NYHETER: Mer för oss med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons