News55

TV4-profil i smärtor - operation väntar

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 maj 2022

En folkkär TV4-profil lever med svåra smärtor som gör att han kommer att tvingas till operation.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Steffo Törnquist, en av programledarna för TV4-programmet ”Nyhetsmorgon”, har länge haft problem med sina knän. Trots smärtorna, som också orsakar haltande, lever han ett bra liv. Enligt Aftonbladet är han för tillfället på en ”väldigt bra plats i livet”.  

– Jag mår kanon, trots min höga ålder och några knäoperationer som gör att jag går lite fult, så mår jag toppen, säger Steffo.  

Vad som orsakat smärtan i knäna är gamla idrottsskador. Bland annat spelade han mycket squash när han var yngre.  

– Det har gjort att knäna är helt jävla förstörda. Jag har inget brosk. Sen drog jag dessutom av både korsband och ledband i en skidolycka i Alperna för 15 år sedan. Totalt har jag fem operationer. Nästa steg är att byta knäna, att byta leden helt och hållet. 

Operationen är dock inget han ser fram emot då återhämtningen är relativt lång. Han vill inte heller att rehabiliteringstiden ska krocka med varken golf- eller jaktsäsongen.  

– Just nu vill jag inte operera mig akut. Jag har gått ner lite i vikt också för att belasta knäna mindre, för att se om det hjälper. Och det gör det ju faktiskt. Jag har gått ner tio kilo nu under våren. Det gör att jag går bättre.  

Steffo säger också att han har haft ont länge, men att han för tillfället klarar sig. Eventuellt så väntar den oundvikliga operationen nästa år. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS