News55

Undersökning: Detta lägger jobbonärer pengarna på

Artikelbild
Foto: Carina Gran
News55
News55
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 28 juni 2022

Många seniorer väljer att fortsätta att jobba efter att de gått i pension och en ny undersökning visar vad de helst lägger extrapengarna på.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svenska seniorer gillar att resa och innan pandemin reste de för upp till 86 miljarder kronor varje år. En ny undersökning från Veteranpoolen visar att varannan person mellan 65 och 70 år skulle lägga pengar från extrajobb på resor.

-Det är inte jätteförvånande att majoriteten vill lägga de extra pengarna på att resa, speciellt nu efter pandemin. Men många svarar också att andra fritidsintressen och att skämma bort barn och barnbarn ligger högt i kurs, säger Mats Claesson, vd på Veteranpoolen, i ett pressmeddelande.

Åsa Bergqvist har senast jobbat extra som entrévärd på Gröna Lund som både gett henne ett extra tillskott i kassan och en möjlighet att använda sina språkkunskaper.

–  Pengarna jag tjänar ger mig ännu fler möjligheter att resa, som skidåkning i Alperna på vintern och till Italien sommartid. Nu är de extra välkomna med tanke på att priserna för bensin, el och mat är så mycket högre. Men sen är det ju så roligt att komma ut och jobba. Bara en sådan sak att jag får leta fram mina språkkunskaper igen är verkligen kul! säger hon i pressmeddelandet.

Undersökningen gjordes på telefon med 1587 personer i åldrarna 65-70 år av PFM Research på uppdrag av Veteranpoolen i mars i år. 45 procent av de tillfrågade kan tänka sig att arbeta efter pensionen, 26 av dem jobbade i någon form i dag och 77 procent kan tänka sig att arbeta heltid.

-Många pensionärer har mycket kvar att ge och vill fortsätta jobba, men under friare former, konstaterar Mats Claesson.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS