News55

Undersökning: Detta vill svenskar inte dela med andra

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 15 sep. 2021Publicerad: 15 sep. 2021

Den så kallade delningsekonomin växer, men det finns några saker som svenskarna ogärna delar med sig av. Det visar en rapport från Freetrailer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Teknikföretaget Freetrailer har undersökt vad svenskarna tycker om att använda delningstjänster. Rapporten visar att 60 % av de tillfrågade var positiva till tjänsterna där man delar med sig av olika saker, men vissa produkter vill svenskarna gärna ha för sig själva.

– Att allt fler svenskar kan tänka sig att använda delningsekonomiska tjänster ser vi som otroligt positivt. Vår undersökning visar att allt fler har upptäckt de positiva effekterna som finns i att dela prylar som verktyg och fordon. Framför allt är det bättre för plånboken och miljön eftersom att du kan låna sakerna vid behov istället för att själv köpa saker som sedan står och dammar hemma, säger Johan Wijkander, Country Manager Sverige på Freetrailer.

Svenskarna delar gärna verktyg och fordon med varandra men när det kommer till att dela kläder eller låna ut bostaden finns det en större motvilja. 

Undersökningen visar att det finns vissa generationsskillnader. De äldre delar gärna redskap men är mer skeptiska mot att dela kontorsyta, något som den yngre generationen är mer positiv till. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS