Uppgifter: Då avgår Stefan Löfven

Arkivbild.
Senaste NyttNews55

Stefan Löfven kommer att avgå 2021. Det rapporterar Aftonbladet och hänvisar till källor inom Socialdemokraterna.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Statsminister Stefan Löfven är under press från flera håll. För det första har hans parti Socialdemokraterna det rejält motigt i opinionen. För det andra pressas regeringen av oppositionen på en rad områden såsom gängvåldet, energisituationen, Arbetsförmedlingen och migrationen. Löfven har också som lök på laxen börjat att möta en oppositionen i det egna partiet mot den inslagna vägen. Det är främst samarbetet med Centerpartiet och Liberalerna, den så kallade januariöverenskommelsen, som skaver.

Samarbetet med de borgerliga partierna har gjort att exempelvis värnskatten slopas och Arbetsförmedlingen monteras ned. Enligt en S-källa som Aftonbladet talat med uppger att flera personer frågat sig om Löfven verkligen är rätt man för att gå till val med 2022 givet hans starka koppling till just januariöverenskommelsen.

Enligt källorna finns kandidaten att ta över efter Löfven inom den innersta kretsen. Magdalena Andersson, Mikael Damberg och Tomas Eneroth pekar ut som möjliga kandidater. Ardalan Shekarabi har redan positionerat sig genom att ta ställning mot januariavtalet. Det måste även övriga kandidater göra i så fall.

Stefan Löfven tillträdde i januari 2012 och har suttit som statsminister sedan 2014.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons