A-
A+

Veckans läsarbrev: Därför tror jag att Trump vinner

Native ArticleNews55

Redan i natt svensk tid kan det avgöras vem som blir USA:s nye president. En läsare motiverar varför han tror att den sittande presidenten Donald Trump blir omvald.

News55

Annons

Annons

Läsarbrevet är också en replik på Carl Perstads krönika: “Så blev hatet en del av den amerikanska vardagen“.

Ville bara ge Dig en avvikande uppfattning om journalister, Cable News och USA-valet. Jag är gift med en amerikanska sedan 1993, bor i Chicago-trakten och i Florida på vintern. Jag är 70,9 år och har haft tur och jobbat hårt, både i Sverige och USA (har två små företag).

Det jag tycker att du, som väldigt många journalister, missade i din artikel är att många av oss, som inte är journalister, ser att ”Faked News” faktiskt är en sann term. ”The swamp” är djupare än jag kunde ana och Trump fick många att inse hur illa det är med journalistiken. Jag har inte Facebook eller andra sociala medier och jag tittar på tex CNN, FOX News och MSNBC.

Det krävs ju ingen ”Rocket Scientist” för att se hur allt är opinion och mycket lite neutral journalistik. Problemet med Sverige (och numera här) är att allt åt vänster är bra, medan allt åt höger är fel. Dessutom tror jag inte många ”demokrater” här i USA har sett en arbetare på vykort?

Det är dom coola grabbarna i Silicon Valley, som heller inte vet hur en arbetare ser ut, som styr mycket av informationsflödet (detta är unga människor med högt IQ, som är duktiga på ”coding”, alltså book-smart, men inte street-smart). Jag tror dock att fler svenskar och amerikaner ser detta och därför tror jag att Trump vinner på tisdag (läs: i natt) och Sverigedemokraterna har ju ökat från 0,7 procent 1998 till nära 25 procent nu. Jag brukar fråga min svenska vänner ”märkligt, men ingen röstar ju på SD och ändå har dom över 20 procent” ?

Vill också påpeka att alla mina Trumpvänner, även jag, är välutbildade, även om vi av eliten kallas ”deplorable och luktar som Walmartkunder (innebär det att vi är svettiga?)”.

Slutligen, jag kan inte rösta, då jag i 30 år enbart haft grönt kort, och kan inte få dubbelt medborgarskap (på grund av min svenska firma och en speciell koppling till Sverige). Vill också berätta att jag ofta tycker Trump talar för mycket och kan vara något ”ofin”, som moster Gertrud kallade människor som inte föll henne i smaken! Dock står han emot en enorm korruption som finns i statsapparaten i det annars så fina USA!

News55: Vill du utveckla ditt resonemang?

 – ”The shy vote” för Trump beror på att man på många ställen blir attackerad om man till exempel använder en Trumpkeps! Samma i Sverige, många avstår från att berätta att de röstar på SD.

Lars Lundberg

Fotnot: Här är den senaste väljarbarometern enligt Kantar/Sifo.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.