Veckans läsarbrev: Tankar från en corona-patient

20170613 - En hand med tabletter
HälsaNews55

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Har sedan två veckor tillbaka haft på känn att det är något som inte står till som det borde vara; torrhosta, hosta, hosta, hosta dygnet runt. En något förhöjd feber, ont i leder och särskilt den mycket plågsamma huvudvärken.

Idag fick jag besked ifrån min mycket trevliga husläkare, du har Corona. Tack för det! Fortsatt karantän i hemmet, hoppas det inte blir på sjukhus, minst två till tre veckor till. Hostan suger energi ur min sjukliga lekamen. Nätterna är ett helvete. Drick mycket vatten, sa doktorn. Alvedon och någon form av hostmedicin är vad som ordineras.

Hur ska man förhålla sig till denna pandemi? Är det något man ska skämmas för’eller är det bara otur i livets lotteri? När man i ungdomens tider så “samlade” man på barnsjukdomar. Det var mässlingen, röda hund, vattkoppor, kikhosta och påssjuka. Då innebar det bland annat fritt från skolan, sovmorgon, frukost på sängen. Det kom presenter från släkt och vänner.” Krya på dig”. Det blev lördagsgodis mitt i veckan och annat av positiva glädje stunder. Då var det enklare att vara sjuk….! Nu gäller det att härda ut dagens situation och vakna upp på den friska sidan om några veckor och komma oskadd ifrån denna onda sjukdomen Coronan.

Magnus, 65 år

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons