News55

Rökt zebra till middag? Dyrt men gott!

Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 08 jan. 2019Publicerad: 08 jan. 2019

Det tog ett helt liv - men nu, vid mogen ålder, har jag ätit zebra. Filé. Rökt. Och upptäckt att det är en riktig delikatess!

ANNONS

Mest läst i kategorin

Köpte en bit rökt zebrafilé på Kastrup nyligen. Nu har den testats på några gäster.

Några är känsliga individer, så jag var lite rädd för reaktionerna, när jag – efteråt – avslöjade vad de hade bjudits på. Men ingen skrek usch och fy och hu så hemskt, tvärtom: alla tyckte faktiskt att det var jättegott!

Zebror är mestadels gräsätare. Deras fina kött påminner i smak om häst men är intensivare. Den rökta filé jag köpte påminde väldigt mycket om kallrökt renstek. Mycket mör var den också, och vackert mörkröd. Jag serverade den med en liten citronmarinerad äppelsallad.

Men smakar det så kostar det. 650 kronor kilot. Så nån vardagsmat blir det inte.

Och nu är ju gästerna varnade, så överraskningseffekten är förbrukad…

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS