A-
A+

Vad kan du om svenska maträtter och delikatesser?

QuizNews55

Vårt avlånga land bjuder på många delikatesser. Vad kan du om maten som lagas från norr till söder? Ta reda på det här!

Annons

Annons

Pitepalt är traditionell svensk husmanskost, var finns Paltakademin som dels ökar intresset för palt och dels ser till att kvaliteten hålls?1

Har du konto?​

logo_N55_Premium

Prova vårt medlemskap idag

Detta innehåll är en del av vårt medlemskap News55 Premium. Prova vårt medlemskap för att läsa vidare, använd den röda knappen nedan.

  • Erfarna tankar från våra krönikörer
  • En sajt utan annonser
  • Fördjupande reportage och personporträtt
  • Nöje i form av bland annat quiz, korsord och sudoku
  • Ulf Elfvings populära matblogg
  • Gratis entré till våra seniorevent och mässor
  • Exklusiva medlemserbjudanden

Pitepalt är traditionell svensk husmanskost, var finns Paltakademin som dels ökar intresset för palt och dels ser till att kvaliteten hålls?1

Pytt Bellman är gräddstuvad pyttipanna som även går under ett annat namn, vilket?2

Vad är en Mellerudare, eller Mellerud Special?3

Surströmming är en svensk specialitet. Var tillverkas den främst i industriell skala?4

Patentare, vad är det för något?5

Grynkorv är en tjock orökt korv som består av fläskkött, korngryn och kryddor, men var i Sverige har den sitt ursprung?6

Löjrom är en delikatess från Kalix-området, var är den en självklar gäst?7

Vad kallas skogens guld?8

Vad är en hel special?9

Kroppkakor är vanligt i Småland, Blekinge, på Öland och Gotland, men vad är det?10

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.