A-
A+

News55Så lyckas du med nätdejting som 50-plussare

Att nätdejta är inne, även bland 50-plussare. För att lyckas är det viktigt att se upp för de klassiska misstagen och fokusera på vissa saker i jakten på kärleken.

News55Så kämpade kyrkan mot porren

I år är det 50 år sedan det blev lagligt att publicera pornografi. Många tyckte vid den här tiden att porren skulle släppas fri. Men det skapade stor skandal och ilska på sina håll, särskilt inom kyrkan, skriver Expressen i en historisk återblick.

News55Så kommer du igång med sparandet

Kanske är du redan igång med sparande, eller funderar på att börja. Detta är tipsen du ska tänka på.

News55Rådgivare: Så bemöter du ålderism

Det kan ta längre tid att få jobb om man söker nytt efter 50-årsstrecket. Här är tips från rådgivare hur du får bättre förutsättningar att lyckas komma tillbaka i jobblivet. Här finns också några tips till dig som arbetsgivare att tänka på för att undvika åldersdiskriminering när du rekryterar.

News55Elisabet Höglund: Så överlevde jag mina sjukdomar

Är det så att en person som gått igenom en svår sjukdom får en slags ny kraft att leva? Journalisten, författaren och konstnären Elisabet Höglund upplevde att det var så. I hennes nya bok “Nio liv - Att överleva livshotande trauman” berättar hon om sin egen och andras resa - med förhoppning att inspirera andra att kämpa och inte ge upp.

News55Statliga näringslivsfiaskon som kostat skattebetalarna miljarder

Det skrivs ofta om framgång när det gäller affärer, men ofta glöms mindre lyckade näringslivsaffärer bort. Här berättar vi om tre bolag som staten varit eller fortfarande är inblandade i och som har kostat oss skattebetalare stora summor.

News55Så stark är husdjurstrenden

Allt fler skaffar husdjur. Det syns en stark och mycket tydlig trend inom många branscher som fått en skjuts av vår längtan efter djur i pandemin.

News55Så förverkligade Aina Bergvall sina barndomsdrömmar

Aina Bergvall har inte upplevt ålderism personligen och har aldrig behövt känna sig “gammal” på jobbet. Däremot vet hon hur utsatt det kan vara att vara yngst. Hon var 22 år och den första kvinnliga redaktören för TV-nytt på Sveriges television 1970. Två år senare bytte hon till Rapport.

News55Ulf Adelsohn: “Att vara ung är ingen merit man kan behålla”

Den tidigare moderatledaren och landshövdingen Ulf Adelsohn njuter av att slippa väckarklockan på morgonen som pensionär men tycker inte att man ska sluta arbetslivet tvärt. – Att sluta jobba abrupt är väl det sämsta man kan göra. Det är bättre att använda människors kompetens.

News55Ett år efter första besöksförbudet: Så upplevs det

Det har snart gått ett år sedan det första besöksförbudet infördes på vård- och omsorgsboenden i Sverige. Så ser några äldre på tiden utan besök.

News55Män med garantipension dör tidigare

Personer med garantipension får kortare liv än de som inte har garantipension, särskilt män. Det visar färsk statistik från SCB.

News55Därför har Malå vaccinerat snabbast i Sverige

Flera faktorer har gjort att Malå kommun hittills lyckats vaccinera en långt större andel av sina invånare än genomsnittet i landet. Det uppger Dan Thorn som är verksamhetschef på Malå sjukstuga.

News55Därför ska du inventera ditt porslin

Skandinaviska te- och kaffeserviser lockar internationella köpare. Här är de mest populära enligt Auctionets årliga auktionsindex.

News55Rådgivare: “Så klarar du fattigmånaden”

Budget- och skuldrådgivare ger tips på hur man klarar sig i väntan på nästa lön eller pension. Även Swedbank listar några värdefulla tips. Auktionssajt listar vad som varit mest efterfrågat under 2020. Har du några av de sakerna hemma?

News55Cay Bond: “Därför skulle jag aldrig klä mig likadant som min väninna”

Cay Bond är trendanalytikern och modekulturkännaren som aldrig skulle klä sig i likadana plagg som sin väninna vilket är brist på fantasi och kunskap, menar hon. I intervjun berättar hon också varför hon tycker att mode är ett missförstått begrepp i Sverige.

News55Så växer regeringskansliets elefantkyrkogård

Allt fler generaldirektörer har blivit omplacerade till regeringskansliet, som i vissa kretsar kallas "elefantkyrkogården", senast i raden Dan Eliasson. Deras löner kostar skattebetalarna flera miljoner kronor per år.

News55Lena Adelsohn Liljeroth: Därför behövs äldre i politiken

Politik är ett lagarbete och det saknar Lena Adelsohn Liljeroth när hon inte längre är politiskt aktiv. Det är inte omöjligt att hon engagerar sig igen. Inte på heltid och inte i riksdagen, men i kommunpolitiken. – Vi är flera som har pratat om att vi kanske ska ställa upp, säger hon.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!