Annons

Annons

Därför ska du inventera ditt porslin

Skandinaviska te- och kaffeserviser lockar internationella köpare. Här är de mest populära enligt Auctionets årliga auktionsindex.

Rådgivare: “Så klarar du fattigmånaden”

Budget- och skuldrådgivare ger tips på hur man klarar sig i väntan på nästa lön eller pension. Även Swedbank listar några värdefulla tips. Auktionssajt listar vad som varit mest efterfrågat under 2020. Har du några av de sakerna hemma?

Cay Bond: “Därför skulle jag aldrig klä mig likadant som min väninna”

Cay Bond är trendanalytikern och modekulturkännaren som aldrig skulle klä sig i likadana plagg som sin väninna vilket är brist på fantasi och kunskap, menar hon. I intervjun berättar hon också varför hon tycker att mode är ett missförstått begrepp i Sverige.

News55Så växer regeringskansliets elefantkyrkogård

Allt fler generaldirektörer har blivit omplacerade till regeringskansliet, som i vissa kretsar kallas "elefantkyrkogården", senast i raden Dan Eliasson. Deras löner kostar skattebetalarna flera miljoner kronor per år.

News55Lena Adelsohn Liljeroth: Därför behövs äldre i politiken

Politik är ett lagarbete och det saknar Lena Adelsohn Liljeroth när hon inte längre är politiskt aktiv. Det är inte omöjligt att hon engagerar sig igen. Inte på heltid och inte i riksdagen, men i kommunpolitiken. – Vi är flera som har pratat om att vi kanske ska ställa upp, säger hon.

News55Leif Schulman: “Jag får fortfarande gåshud av Abba-turnén”

Leif Schulman har alltid varit omgiven av kändisar, ända sedan barnsben, och det har präglat hela hans yrkesliv som frilansjournalist inom nöjesvärlden och redaktör för Se&Hör.

News55John Mellkvist: Därför ska du välja din ålder

Det är aldrig för sent att lära sig något nytt och det blir allt vanligare att hitta ”sin grej” senare i livet. “Vi behöver inte längre leva vår ålder, vi kan faktiskt leva våra liv. Tåget har inte gått. Har du en idé och en möjlighet, ta den”, säger PR-konsulten och framtidsspanaren John Mellkvist som är aktuell med boken “Välj din ålder - En bok för alla jämna och ojämna födelsedagar”.

News55Christina Kellberg: “Så vanliga är kändisarna”

Journalisten Christina Kellberg har gjort många intervjuer under sina år i yrket. Något hon slagits av är hur vanliga kända människor trots allt är. Som Hans Blix, före detta chef för FN:s vapeninspektörer i Irak. – Han promenerade till jobbet och åt Varma koppen på kvällen, säger Christina Kellberg som skriver krönikor för News55.

News55Så häver du försenad fiberinstallation

Det har kommit många klagomål på försenade fiberanslutningar, uppger konsumentrådgivare. Så gör du för att häva avtalet.

News55Så undviker du att bli lurad av falskt Postnord

Det har blivit vanligt att bedragare utger sig för att vara Postnord i sms, mejl och även genom annonser på Facebook. Så här tar du reda på om du har blivit utsatt för ett bedrägeriförsök.

News55Ska du köpa på nätet inför Black Friday och jul? Läs detta!

Konsumentrådgivare ger fem viktiga tips att tänka på inför Black Friday och julhandeln.

News55Ulf Elfving: “Detta lagar jag allra helst”

När Ulf Elfving började matblogga på News55 gjorde han sig redo för ett demonstrationståg. “Bättre mat åt äldre” skulle det stå på en skylt.

News55Bengt Palmers: “Därför hade jag lätt kunnat bli en dryg jävel”

Med envishet kan man komma långt. Fråga Bengt Palmers, det var så han lyckades få “Hooked on a feeling” utgiven i USA. Det blev den första svenska inspelningen som toppade amerikanska singellistan.

News55Sverker Olofsson: “Här står soptunnan idag”

Sverker Olofsson är den omtyckta programledaren som blivit hedersdoktor, fått stora journalistpriset för att han aldrig ger sig och även gett upphov till nyordet “Sverka”, alltså att klaga på varor man köpt.

News55Carl-Ingemar Perstad: “Så är jag som bilköpare”

För Carl-Ingemar Perstad uppfylldes en pojkdröm när han fick presentera bilprogram i TV. Faktum var att idén till den hyllade långköraren Trafikmagasinet var hans egen.

News55Totte Wallin: “Jag har ju levt som pensionär sedan 1980”

Totte Wallin, ny krönikör på News55, sitter och blickar ut över Mälaren där han bor. 68 år fyllda och pensionär sedan han var 67. Men så stor skillnad tycker han inte att det blev.

Peter Harryson: ”Det är inte så dumt att vara pensionär”

Som barn bodde Peter Harryson och hans mamma på Breda vägen i Norrköping, hon var ensamstående och jobbade som civilanställd inom flygvapnet. – På den tiden var det inte nådigt att vara en ensamstående mor. De ville ta mig ifrån henne och skicka mig till barnhem. Barn ska ha två föräldrar, tyckte man. Det var […]