News55

Dagny Carlsson om ensamheten – en plåga

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 feb. 2022

Sveriges äldsta tonåring är Dagny Carlsson, nu berättar hon om att ensamheten är tung men att hon längtar efter att fira sin födelsedag i maj.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagny Carlsson, 109, har en stor skara läsare som följer henne på bloggen där hon delar med sig av sitt liv. Hon har undvikit att träffa människor under pandemin och bor numera på ett äldreboende.

Nyligen skrev hon ett inlägg med rubriken ”Ensamheten är en plåga” där hon berättade om den tunga tiden under pandemin.

”Ensamhet är hemskt tråkigt, jag vill hellre ha det lite roligt så länge jag lever. Nu när Coronan har lugnat sig lite hoppas jag att mina vänner hälsar på igen. Det är jättetrist att ligga ensam och bara titta i taket”, skriver hon samtidigt som hon förklarar att Ingela på boendet hjälper henne att uppdatera bloggen.

Något hon däremot ser fram emot mycket är hennes födelsedag i maj, då hon fyller 110 år och då hon tänker fira ordentligt. Att göra något halvdant är inget för henne.

”Jag tycker inte om att ha tråkigt för jag vill leva livet med en klackspark, och ser fram emot att fira min 110-årsdag i maj, gärna med en liten fest. Skall det vara kalas så skall det vara livat på festen. ”

Hon är vid god vigör för sin ålder men har nyligen tillbringat tid på sjukhus då hon fått nytt blod men är nu hemma igen.

”Jag fick en liten blödning på halsen och det var inte så roligt. Jag fick en liten påfyllning av nytt blod så nu mår jag bättre och är hemma igen. Vännen Ingela säger att jag har minst nio liv, som katten, men jag vet inte vad jag skall använda så mycket av liv till.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS