News55

Så lyckas du med nätdejting som 50-plussare

Artikelbild
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 29 juni 2021Publicerad: 29 juni 2021

Att nätdejta är inne, även bland 50-plussare. För att lyckas är det viktigt att se upp för de klassiska misstagen och fokusera på vissa saker i jakten på kärleken.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns många sajter och appar för nätdejting. Den senaste tiden har marknaden exploderat, inte minst sedan pandemin bröt ut, skriver Aftonbladet i måndagens tidning.

Jeanette Vinberg, dejting- och relationscoach, säger att det går fint att använda sajter som inte är åldersnischade – bara man är ärlig och uppriktig om sin ålder. Det finns även en del sidor som riktar sig till 50-plussare som Ourtime, 50plusmatch och Singles50.

-Tänk igenom vad det är du söker innan du börjar nätdejta. Vill du träffa någon bara ibland eller söker du någon som du kan åldras ihop med? Visst kan man ha en tillfällig relation som 50-plussare, men skriv i så fall det, tipsar Jeanette Vinberg.

Hon menar också att vara ärlig är det bästa sättet för att få en bra matchning. Att ha flera och nytagna bilder är också en god idé.

-Tänk på att bilderna ska visa dig som du faktiskt ser ut idag. Annars kommer du att uppfattas som en falsk person av din dejt när ni träffas på riktigt.

Att lägga tid på en bra text är också viktigt och att vara tydlig med vem man är och vad man tycker om, men inte rada upp kraven på den du söker.

Ett tips är också att inte stirra sig blind på ålder – utan att vara öppen. Annars kan det göra att man missar en bra matchning.

Dejting- och relationscoachen uppmuntrar också att gallra hårt och inte fastna i att lägga tid på evigt chattande. Var även uppmärksam på så kallad catfishing, det vill säga fejkade profiler. Avslöja inte din identitet förrän ni träffats och du känner dig säker på personen.

ANNONS

Ta gärna ett telefonsamtal eller videosamtal innan ni ses, det ökar chansen att känna av om kemin är rätt. Och första gången är det lämpligt att ses ute på en offentlig plats.

Ett öppet sinne är också viktigt att ha för den som ska nätdejta.

-Den som är lite äldre kommer ofta med ett stort bagage, det tillhör livet. Men det är viktigt att förstå att man inte kan börja dejta en person och tro att allting kan bli som det varit tidigare. Det är det största misstaget många gör. En ny människa innebär att gå in i ett nytt kapitel av ditt liv, säger Jeanette Vinberg.

Det kan till exempel innebära att man möter någon som tycker om helt andra saker än din före detta.

-Vem vet, det kanske visar sig att du utforskar nya sidor hos dig själv och att ni är helt rätt för varandra, menar hon.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS