News55

Siw Malmkvist om att fylla 85: ”Värre att fylla 50”

Siw Malmkvist
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 jan. 2022

Hon fyllde nyligen 85 år men gillar varken bubbel eller att fira. Siw Malmkvist tyckte det var bättre förr.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En av våra mest folkkära artister är Siw Malmkvist som på självaste nyårsafton fyllde 85 år, någon hon inte tycker är något speciellt att fira.

– Jag är inte så väldigt förtjust i att fylla år helt enkelt och jag vill helst inte fira det alls och jag är heller ingen älskare av champagne. Börjar man fundera på det så inser man hur fort tiden har gått. Det känns lite sorgligt. Men egentligen var det nästan värre att fylla 50 år, det var väldigt läskigt på något vis, berättar hon för Aftonbladet.

Hon har under hösten spelat teater i uppsättningen ”I väntan på entré” men njuter av uppehållet fram till våren. Att åldras är inget Siw våndas över och har hon har inga planer på att sluta eller dra ner på tempot.

­– Annars är det ingenting. Ibland säger jag att någon gång ska man ju sluta. Men samtidigt, varför ska jag sluta om jag fortfarande kan föra mig på scenen? Ska jag sluta bara för att jag är gammal? En gång sjöng jag med en gullig gubbe i Tyskland som var 100 år och han var fenomenal.

– Men om jag skulle börja sjunga falskt skulle väl folk tänka att jag borde lägga av. Men det där vill man ju helst bestämma själv.

Hon läser korsord varje dag och har gjort sedan barnsben när hon inte umgås med sambon Fredrik Ohlsson, 90. Annars mår Siw bra och är glad över att ha hälsan i behåll.

– Så länge man har hälsan är det så mycket man kan göra. Får man krämpor och har ont överallt är det inte roligt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS