News55

Experten: Det här är helt fel av kungahuset

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 feb. 2022

Pr-experten Paul Ronge sågar hovets krishantering. Det berättar han i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hovet gick i helgen ut och dementerade ryktet om en skilsmässa mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Beskedet, som lades ut på hovets officiella Instagramkonto, blev snabbt en stor nyhet både nationellt och internationellt. 

Paul Ronge, pr-expert med lång erfarenhet av krishantering, anser att det var ett dåligt beslut från hovets sida att bemöta ryktena. 

– Signalen i dementin är att det inte kommer att bli någon skilsmässa. Visst, det är trovärdigt. Men har det inte varit en fnurra på tråden? Det vet jag inte om de lyckats dementera tillräckligt från kungahuset, säger han till Aftonbladet.

Victoria och Daniel borde visa upp en enad front offentligt för att inte uppmuntra till spekulationer. Det viktigaste är vad de gör, inte vad de säger, menar Ronge. 

Skilsmässoryktena florerade först bara på skvallersajter, men nu när hovet har gjort något så ovanligt som att bemöta ryktet så blir det legitimt att prata om det. Nu är det inte bara ett ämne i skvallerpressen, utan det tas även upp i traditionella tidningar och i morgonsoffor. 

– Jag tycker att det var fel. Jag tycker att de inte skulle ha gått ut med en dementi, säger experten till tidningen.

Ronge lyfter brittiska drottning Elizabeth som ett lysande exempel och någon att ta efter när det kommer till krishantering. 

– Jag tror hon är den bästa krishanteraren som funnits i ett kungahus i modern tid. Hon har klarat allt hittills. Hennes princip är “never complain, never explain”. Bit ihop och kommentera inte rykten.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS