News55

Stökig flygpassagerare stäms på 860 000 kronor

flygpassagerare
Den kvinnliga flygpassageraren spottade och slogs och försökte öppna en kabindörr på planet. Nu riskerar hon att få betala över 860 000 kronor i skadestånd. (Foto: Michael Dwyer/AP/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 16 juni 2024Publicerad: 14 juni 2024

Den kvinnliga flygpassageraren var så oregerlig och våldsam på planet att hon fick tejpas fast i första klass – och nu ser händelsen ut att stå henne dyrt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var under en inrikesflygning i USA 2021 som den kvinnliga flygpassageraren i första klass gick bärsärk på ett av American Airlines plan.

Business Insider berättar om kvinnan, som där och då var oregerlig, och att hon försökte öppna en av kabindörrarna och även gav sig på en flygvärdinna med våld.

Hon beställde en Jack Daniels ombord och efteråt blev hon som förbytt och började gapa om att hon ville lämna planet.

Därefter ska hon tagit sig till bakre delen av planet och krupit runt innan hon hotade att skada en flygvärdinna.

Slog en flygvärdinna i huvudet

Hon tog sig sedan till främre delen av planet och försökte då slita upp en kabindörr och sedan ska hon ha slagit till en flygvärdinna i huvudet, enligt stämningsansökan.

Två flygvärdinnor och en passagerare hjälptes sedan åt att övermanna kvinnan och tejpa fast henne i en flygstol i första klass.

Kvinnan började då spotta och försökte bita och skalla personerna runt omkring sig, vilket gjorde att även hennes mun fick tejpas.

ANNONS

Krävs på drygt 860 000 kronor i skadestånd

Den utåtagerande kvinnan stäms nu av USA:s federala luftfartsmyndighet FAA på 81 950 dollar, vilket motsvarar ganska exakt 863 750 kronor med dagens valutakurs, uppger BI.

Skadeståndet gäller dels hennes aggressiva uppträdande mot flygvärdinnorna, dels att hon försökte öppna en kabindörr samt att hon betedde sig störande även mot en annan besättningsmedlem ombord.

Händelsen var bara en i raden av stökiga incidenter på amerikanska passagerarflygplan under 2021. Enligt FAA inträffade 6 000 fall det året, vilket gör det till ett av de värsta åren historiskt.

Läs även: Rullstolsburen nekades att flyga – DO-anmäler News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS