A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Därför kan du inte känna dig helt säker på utlandssemestern

Kortbedrägerier ökar i Sverige och utomlands. Fler kontaktlösa betalkort i omlopp gör trådlös skimning till ett växande brott. Scanblockers skyddskort skyddar dig mot trådlös skimning på utlandssemestern när du helst av allt bara vill koppla av, upptäcka och uppleva - inte gå runt och vara ängslig över saldot på ditt konto.

News55

Annons

Annons

Du slår dig ner på flyget eller tåget. Du känner förväntningarna som ligger i luften. Du är spänd och äventyrslysten. Ditt kontaktlösa betalkort ligger i väskan tillsammans med ditt körkort, id-kort och EU-kort. Men kan du verkligen känna dig helt säker? Var har du lagt din resväska någonstans? Ligger den bredvid en annan väska som kanske innehåller en trådlös avläsare som kan stjäla dina kortuppgifter och tömma ditt konto?

Svårt att veta hur bedragaren ser ut

När du är iväg på utlandssemester är du långt ifrån vänner och bekanta och ditt viktiga skyddsnät i vardagen. Trådlös skimning har växt till att bli ett omfattande problem och det är ett brott som ökar även nere på sydligare breddgrader.

För att lyckas skimma ett kontaktlöst betalkort, det vill säga ett kort med okrypterade kortuppgifter, behöver tjuven en trådlös avläsare och utrustning som läser av kortet och sparar kortuppgifterna. Bedragaren behöver inte hålla avläsningsutrustningen i handen, och rikta den mot en väska eller plånbok, utan det räcker med att avläsaren placeras i en annan väska. Kanske i den där väskan som ligger bredvid din egen. Avläsaren kan stjäla kortuppgifterna på upp till en meters avstånd och på så vis är det omöjligt att avgöra vem som är bedragare och vem som inte är bedragare. Du behöver ett kort som skyddar dig mot trådlös skimning.

Pengar kan försvinna

När ditt kontaktlösa betalkort skimmas är det omöjligt att veta hur mycket pengar som kommer att försvinna. Det är bedragaren som bestämmer. När hen får tillgång till dina kortuppgifter får hen samtidigt tillgång till alla pengar som finns på kontot. Med kortuppgifterna i händerna kan bedragaren göra internetköp utan CVV/CVC-kod på flera utländska hemsidor.

Annons

Hur går det till?

Med kontaktlösa betalkort kan du “blippa” dina köp utan att slå in någon PIN-kod eller behöva dra kortet först. Du behöver bara lägga kortet på betalterminalen och så är köpet genomfört på en ynka sekund.

Scanblockers skyddskort innehåller en störsändare som slår ut signalerna från avläsningsutrustningen. Skyddskortet fungerar även utomlands. På semestern vill du ju kunna koppla av, upptäcka och uppleva utan att ständigt behöva gå runt och vara ängslig över att någon plötsligt sätter sprätt på dina semesterbesparingar.

  • 3 års garanti på kortet
  • Kräver inga batterier
  • Slår inte ut chip och magnetremsa på dina andra kort
  • Kan bevaras i plånböcker, särskilda mobilskal med kortfack och i korthållare
  • Blockerar avläsarens signaler

Med kampanjkoden News55 får du 15% i rabatt vid köp av 2 skyddskort eller fler.

Klicka här för att köpa ditt skyddskort idag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!