A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så hindrar du tjuven från att sno dina julklappar!

Julhandel. Vi vet alla vad det innebär: trängsel, stress och pengar som spenderas på både det ena och det andra. När vi är stressade passar bedragaren på att skimma våra kort på pengar. Med Scanblockers skyddskort skyddar du ditt kort mot trådlös skimning. Snor tjuven dina pengar är det ju faktiskt i förlängningen julklapparna som ryker.

News55

Annons

Annons

Grundtanken med kontaktlösa betalkort som har en så kallad “blippfunktion”, med okrypterade kortuppgifter, är att göra det enklare att betala för sina vardagliga småköp. Lika lätt som det är för dig att “blippa” ditt kort är det för tjuven att komma över dina pengar med hjälp av en trådlös avläsare som skimmar kortet och sparar kortuppgifterna för att sedan kunna handla med på nätet.

Så kommer tjuven över pengarna

Trådlös skimning utförs med hjälp av en NFC-läsare som finns inbyggd i många mobiltelefoner. Med den här avläsaren kan man stjäla kortuppgifterna på över en meters avstånd. Det här innebär att inga kort ligger trygga i plånboken.

Passar på när du som minst anar det

Begreppet “skimning”, så som vi kanske känner det, innebär att en tjuv stjäl ett kort för att komma åt pengarna som finns på kontot. Vi har nog alla sett TV-inslag om bankomater som videoövervakas eller “shoulder surfing” som innebär att man lägger PIN-koden kopplat till kortet på minnet, på personen framför en som ska ta ut pengar från bankomaten, för att sedan stjäla kortet. Detta är dock avgränsat till situationer då man använder sitt kort rent fysiskt. När man gör en aktiv handling med kortet och tar fram kortet ur plånboken.

Med trådlös skimning däremot slipper tjuven avslöja sig själv eller riskera att synas. Eftersom själva brottet sker utan att någon märker något eller ser något blir det svårt att förstå vem som utfört brottet och därmed svårt att lösa det. Under julhandeln är vi ofta på språng, från ena affären till den andra, och har inte alltid uppsikt över våra väskor och kort. Det har däremot tjuvarna. Trådlös skimning tar bara en sekund.

Annons

Viktigt att upptäcka i tid

På flera utländska hemsidor kan man handla online utan att använda en CVC/CVV-kod. Man behöver alltså enbart kortuppgifterna som avläsaren automatiskt sparar åt en. När du råkat ut för trådlös skimning märker du först inte något, utan det är först när du loggar in på internetbanken som du kan lägga märke till udda avdrag från kontot och därmed börja ana ugglor i mossen. Förhoppningsvis märker du något. Annars kan bedragaren hålla på hur länge som helst och köpa saker online med dina kortuppgifter.

När vi julhandlar möter vi stora torg, smala gator och rulltrappor fulla till bristningsgränsen. En eller flera av alla människor du fäktar förbi kan vara en bedragare som inte alls är på jakt efter näsa julklapp, utan som kanske just skimmat ditt kort.

Scanblockers skyddskort skyddar kontaktlösa betalkort mot trådlös skimning. Kortet har en inbyggd störsändare som slår ut signalerna från bedragarens NFC-läsare så fort någon försöker skimma ditt kort för att stjäla kortuppgifter.

  • 3 års garanti på kortet
  • Kräver inga batterier
  • Slår inte ut chip och magnetremsa på dina andra kort
  • Kan bevaras i plånböcker, särskilda mobilskal med kortfack och i korthållare
  • Blockerar avläsarens signaler

Med kampanjkoden News55 får du 15% i rabatt vid köp av 2 skyddskort eller fler.

Klicka här för att köpa ditt skyddskort idag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!