A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så skyddar du dig mot trådlös skimning

Det går lika fort för tjuven att stjäla dina kortuppgifter som det tar för dig att köpa ett tuggummipaket. Du hinner knappt skymta silhuetten av en figur i ögonvrån. Sedan är det försent. Över på en sekund. Med Scanblockers skyddskort skyddar du dig mot skimning och otäcka kortbedrägerier.

News55

Annons

Annons

Annons

Annons

Allt fler väljer att göra sina små dagliga köp med ett kontaktlöst betalkort. Det går snabbt och är dessutom väldigt enkelt. När du betalar med ett kontaktlöst betalkort behöver du inte slå in någon pinkod och du behöver heller inte dra ditt kort. Du lägger det bara ovanpå betalterminalen, det piper till och på en sekund har du slutfört ditt köp. Men tjuven behöver också bara en sekund för att stjäla dina kortuppgifter. De tekniska framstegen som möjliggör nya sätt att betala för våra köp har en baksida och det vet tjuvarna om.

Trådlös skimning möjliggör fler brott

Varje gång du inte har uppsikt över din handväska och plånbok blir du intressant för tjuven. Tjuven är utrustad med en trådlös avläsare i en mobiltelefon som riktas dit du brukar förvara ditt betalkort. Avläsaren scannar av ditt korts inbyggda mikrochip och lagrar på så vis dina kortuppgifter. Det är omöjligt för dig att märka något som helst.

Även om din CVV/CVC-kod inte kan registreras av avläsaren finns det flera utländska sajter där tjuven kan köpa saker för mycket små engångsbelopp. Det är just de små beloppen de flesta inte lägger märke till i sin betalhistorik på kontoutdraget. Men det är dina pengar och många små belopp blir tillslut en hel del. Om du inte upptäcker de små beloppen kan tjuven hålla på länge innan du sätter stopp för det. Långt ifrån alla kortbedrägerier klaras upp och marknaden för tjuvarna växer ju fler som väljer att göra sina dagliga småköp med kontaktlösa betalkort.

Så skyddar du dina kort mot skimning

Scanblocker har ett kort som skyddar dig mot trådlös skimning. Det ligger i vår natur att vi är oerhört rädda om vår privatekonomi. Bara känslan av att någon helt plötsligt skulle lägga händerna på våra surt förvärvade inkomster och köpa saker höger och vänster gör att vi känner oss väldigt blottade när vi är ute och går med våra betalkort.

Annons

Så fungerar Scanblockers® skyddskort

Genom att lägga Scanblockers skyddskort i plånboken, där du förvarar dina andra kort, skyddar du betalkortet mot trådlös skimning. Ditt skyddskort blockerar signalerna och slår ut avläsaren så att tjuven inte kommer åt dina kortuppgifter.

  • 3 års garanti på kortet
  • Kräver inga batterier
  • Slår inte ut chip och magnetremsa på dina andra kort
  • Kan bevaras i plånböcker, särskilda mobilskal med kortfack och i korthållare
  • Blockerar avläsarens signaler

 

Med kampanjkoden News55 får du 15% i rabatt vid köp av 2 skyddskort eller fler.

Klicka här för att köpa ditt skyddskort idag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?