A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Här kan du semestra i Sverige i sommar – så påverkas campingträffar av Covid-19

Foto: Håkan Johansson

Trettiofyra campingplatser, från Norsträsk camping i Västerbotten till Söndremark camping i Kristianstads kommun i Skåne. I år kommer campingfestivaler äga rum på tre av dessa för alla campingmedlemmar. – Medlemmarna vill vara med på dessa evenemang, berättar Börje Svärdström, riksordförande Caravan Club of Sweden.

CAPE MEDIA

Annons

Annons

I över 60 år har grunden i Caravan Club varit att skapa öppna mötesplatser för alla sina campingmedlemmar.

– Det började med att husvagnsägare själva slöt upp varje påsk och åkte upp till Sälenfjällen för att åka skidor. Detta blev en tradition och det sådde fröet till att slå slag i saken och skapa en förening där fokus låg på att starta egna campingplatser och arrangera medlemsträffar. Medlemmarna byggde upp den första campingplatsen. Vi har idag trettiofyra campingplatser, berättar Börje Svärdström, riksordförande Caravan Club of Sweden.

Campingfestivaler för medlemmar

I år har Caravan Club planerat tre campingfestivaler för alla campingmedlemmar. Det blir tre evenemang med spännande program med b.la. grillfester, underhållning, quiz och avslutningsfika.

– Årets första campingfestival äger rum i Kristinehamn under Kristi Himmelsfärdshelgen som börjar torsdagen den 21 maj i år. Kristinehamn är verkligen hjärtat i Campingsverige för dess magnifika natur.

Fortsätter till Sturkö och Ockelbo

Den andra campingfestivalen kommer äga rum i Ockelbo, en tätort till Gävleborg mellan 5-7 juni.

Ockelbo camping ligger vid Bysjöns strand och för den som gillar att fiska ingår fiskekort. Man kan även hyra en eka om man vill ut och ro på sjön. I anslutning till campingen ligger dessutom en motionsslinga på 5 kilometer. Sommarsäsongen börjar 1 maj.

Foto: Ockelbo camping
Foto: Sturkö camping

Sturkö camping, strax utanför Karlskrona, blir den sista campingfestivalen mellan 14-16 augusti. En helt ny minigolfbana ingivs den 20 juli och högsäsongen pågår mellan 9 juni och 16 augusti.

– Det här är endast några exempel på alla fördelar som finns med att vara medlem i Caravan Club och jag uppmanar alla att hålla utkik på caravanclub.se, säger Börje Svärdström.

Så påverkas Caravan Club av Covid-19

Caravan Club tar fortlöpande del av aktuell information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Den 12 mars, har den internationella campingorganisationen FICC beslutat att ställa in sommarens stora campingträff i Italien.

I dagsläget påverkas inga andra träffar, men Caravan Club följer myndigheternas direktiv, vilket betyder att även andra arrangemang kan påverkas. Om det sker kommer det information dels på caravanclub.se, dels genom föreningens olika Facebook-sidor och i nyhetsbreven.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.