A-
A+

13 åtalas i mordfall – tros vara felskjutning

Det var ett stort polispådrag efter att en person sköts till döds i stadsdelen Ronna i Södertälje den 1 oktober förra året.
Det var ett stort polispådrag efter att en person sköts till döds i stadsdelen Ronna i Södertälje den 1 oktober förra året.
BrottTT

13 personer åtalas för inblandning i ett mord på en 40-årig man i Ronna i Södertälje i oktober förra året. Enligt åklagaren handlade det troligen om en felskjutning.

En person åtalas som skytt, två som medgärningsmän, eller medhjälpare, och en tredje för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. De övriga nio åtalas för grovt skyddande av brottsling och eller för underlåtenhet att avslöja mord, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Skjutningen inträffade en lördagskväll i närheten av en skola i det utsatta området Ronna i nordvästra Södertälje. Kvällen innan hade en yngre man skjutits till döds i samma område.

"Mordet är av allt att döma ett i raden av alla så kallade felskjutningar, där skytten tagit fel på person och en helt oskyldig man i fyrtioårsåldern i stället blivit ihjälskjuten på öppen gata", säger kammaråklagare Markus Hankkio, i ett uttalande.

Huvudförhandlingen, som ska pågå under flera dagar, börjar den 8 november 2023 och hålls i Attunda tingsrätt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.