A-
A+

137 döda i Niger efter brutal jihadistattack

-
NigerTT-AFP-Reuters

I helgen dödades 137 människor av beväpnade angripare i samordnade attacker mot orter i Niger, uppger det afrikanska landets regering.

Annons

Annons

"Genom systematiskt hot med den civila befolkningen som mål har dessa beväpnade banditer tagit ytterligare ett skräckfyllt och brutalt steg", säger regeringens talesperson Zakaria Abdourahamane i ett uttalande som lästes upp på måndagen i landets nationella tv.

Tidigare under dagen hade dödssiffran 60 angetts – den kraftiga uppskrivningen gör söndagens misstänkta jihadistsdåd till det dödligaste hittills i Niger.

De beväpnade männen körde in i orterna Intazayene, Bakorat och Wistane nära gränsen till Mali och "sköt på allt som rörde sig", enligt en lokal tjänsteman.

Extremister med koppling till terrorrörelserna IS och al-Qaida utför regelbundet dödliga angrepp i det västafrikanska landet. I början av januari dödades runt 100 personer i en samordnad attack.

I fjol dödades sammanlagt hundratals människor i jihadistattacker, många av dem längs gränsregionerna mot Mali och Burkina Faso samt vid gränsen i söder mot Nigeria.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!