A-
A+

14-årig flicka ihjälskjuten vid polisinsats

Två personer sköts till döds av polis vid en händelse i Los Angeles på torsdagen.
Två personer sköts till döds av polis vid en händelse i Los Angeles på torsdagen.
USATT-AP

En 14-årig flicka har skjutits till döds av polis i Los Angeles i USA. Flickan befann sig tillsammans med sin mamma i en butik när en man började agera hotfullt och polis tillkallades.

Annons

Annons

En man hotade med att kasta saker från övervåningen och betedde sig enligt vittnet oberäkneligt och när polisen kom till platsen sköt de mot honom. Händelsen inträffade på torsdagsmorgonen.

Men kulan gick även genom väggen mot ett provrum, där en 14-årig flicka befann sig. Hålet i väggen upptäcktes av poliserna efter att den misstänkte skjutits och avlidit på platsen.

Tonårsflickan tros inte ha någon koppling till den misstänkte mannen. Det är oklart om hon och hennes mamma befann sig i provrummet innan skottlossningen eller sökte skydd när kulorna började vina.

Att den här kaotiska händelsen resulterade i ett oskyldigt barns död är tragiskt och förkrossande för alla inblandade, säger polischef Michel Moore i ett uttalande.

Den misstänkte mannen ska ha hotat en kvinna med ett cykellås tidigare under dagen. I samband med händelse kom även rapporter om att skott avlossats. Efter att den misstänkte skjutits till döds hittades ett metallås i närheten av honom. Däremot fanns inget skjutvapen på platsen.

Polischefen utlovar en "grundlig, fullkomlig och transparent" utredning av händelsen. På måndag kommer videomaterial med inspelade larmsamtal, bilder från kroppskameror och annan videoupptagning från händelsen att släppas, uppger han.

Jag är uppriktigt ledsen över förlusten av den här unga flickans liv och jag vet att ord inte kan beskriva den smärta det innebär för familjen, säger Moore.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.