A-
A+

14-åriga Ella kan få världsgenombrott

14-åriga Ella Tiritiello från Kristianstad har knappt sjungit offentligt tidigare. Nu lanseras hennes cover av Aviciis 'For a better day' över hela världen i samband med att Globen byter namn till Avicii Arena.
14-åriga Ella Tiritiello från Kristianstad har knappt sjungit offentligt tidigare. Nu lanseras hennes cover av Aviciis "For a better day" över hela världen i samband med att Globen byter namn till Avicii Arena.
MusikTT

Från okänd till att uppträda på Globens tak. 14-åriga Ella Tiritiello har svårt att ta in de senaste veckorna – men vill göra sin röst hörd.

Jag hoppas man kan höra min musik i framtiden, säger hon till TT.

Annons

Annons

Ella Tiritiello säger att sociala medier kan vara både bra och dåligt för ungas mentala hälsa. 'Jag har fått mycket positiv feedback på saker jag lagt ut. Men jag vet också att det är väldigt många som är elaka och skriver elaka saker. Jag tycker det är hemskt. Jag tycker man ska kunna vara sig själv utan att någon annan håller på och är elak.'
Ella Tiritiello säger att sociala medier kan vara både bra och dåligt för ungas mentala hälsa. "Jag har fått mycket positiv feedback på saker jag lagt ut. Men jag vet också att det är väldigt många som är elaka och skriver elaka saker. Jag tycker det är hemskt. Jag tycker man ska kunna vara sig själv utan att någon annan håller på och är elak."

Hon tycker att det både är konstigt och samtidigt inte så konstigt att hon nu framför en cover av Aviciis "For a better day" när Globen byter namn till Avicii Arena. Konstigt eftersom hon har "jättemycket scenskräck".

När vi spelade in videon på taket så sjöng jag för sju-åtta personer. Det var min största publik hittills, säger hon.

Men samtidigt är det inte så konstigt att Ella Tiritiello från Kristianstad nu tar ton.

Mamma säger att jag sjöng innan jag ens pratade, säger hon och fortsätter:
Hela min släkt har något med musik att göra. Min farfar sjunger, min farbror sjunger, min pappa rappar, min mamma sjunger, min moster sjunger, min lillasyrra sjunger och min morfar sjunger också.

"Känns sjukt"

Fram tills nu är det dock få som haft möjlighet att lyssna på 14-åringen.

Jag har alltid haft scenskräck och sjungit inne på mitt rum. Inte ens mina föräldrar har fått höra mig sjunga.

2019 började hon dock lägga ut klipp på Instagram, fick positiv respons och via bekanta till pappa blev det en praoplats på en musikstudio i Stockholm. Där fick hon spela in covern som nu tillsammans med Kungliga Filharmonikerna ackompanjerar den välkända arenans namnbyte.

Det känns helt sjukt, helt overkligt. Jag kan inte riktigt ta in det än. Det är ganska nytt för mig alltihop.

Hon förväntar sig en och annan förvånad min bland klasskompisar och familjen när nu låten sprids över världen.

De kommer nog bli jätteglada. Men de kommer bli jättechockade också, det vet jag.

Annons

Annons

"Höga krav"

Hon säger själv att hon var lite för ung för att uppleva Avicii men att hon kommer ihåg honom som en stor artist med mycket bra musik. En av anledningarna till namnbytet på arenan är att rikta fokus på mental hälsa. Något som Ella Tiritiello tycker är viktigt:

Det är många i min kompiskrets som mår dåligt. Det är väldigt stressigt att vara tonåring i den här generationen. Det är väldigt mycket som är nytt och det är så mycket i skolan som folk inte hinner med och man har höga krav på sig själv. Jag tycker föräldrar behöver kolla upp med sina barn hur de egentligen mår.

Själv hoppas hon att höghöjdsframträdandet kan vara startskottet för en karriär som artist.

Innan har det känts mest som en dröm, i och med att jag haft så mycket scenskräck. Men nu när jag väl fått testa vill jag försöka och våga bli det. Nu vill jag ha jobbet som artist.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!