A-
A+

140 elever uppges ha förts bort i Nigeria

Kaduna i Nigeria har drabbats av ett stort antal kidnappningar och plundringar.
Kaduna i Nigeria har drabbats av ett stort antal kidnappningar och plundringar.
NigeriaTT

Annons

Annons

Beväpnade gärningsmän uppges ha fört bort 140 elever från en internatskola i nordvästra Nigeria.

Kidnapparna förde bort 140 studenter, bara 25 kunde fly. Vi har ingen aning om vart de kan ha tagits, säger Emmanuel Paul, lärare vid Bethel Baptist High School i delstaten Kaduna.

Bortförandet bekräftas av Mohammed Jalige, talesperson för delstatspolisen, men han har inga uppgifter om exakt hur många skolbarn det rör sig om.

Parallellt kommer uppgifter om att åtta personer förts bort från den del av ett sjukhus där anställda bor. Attacken sägs vara den tredje i ordningen mot National Tuberculosis and Leprosy Centre hospital i Zaria, som också ligger i delstaten Kaduna.

Bland de bortrövade finns två sjuksköterskor, den ena sjuksköterskans ettåriga barn, en laboratorietekniker och en säkerhetsvakt, enligt en talesperson för sjukhuset.

Nordvästra och centrala Nigeria har stora problem med beväpnade gäng som regelbundet plundrar byar och ägnar sig åt kidnappningar för att dra in pengar i form av lösesummor. Många av gängen har sina baser i skogsområden som sträcker sig mellan delstaterna Zamfara, Katsina, Kaduna och Niger.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!