A-
A+

15-åring häktas för ytterligare två mordförsök

Det var i augusti som en 31-årig man dog och en kvinna skadades vid en skottlossning inne i köpcentrumet Emporia i Malmö. Arkivbild.
Det var i augusti som en 31-årig man dog och en kvinna skadades vid en skottlossning inne i köpcentrumet Emporia i Malmö. Arkivbild.
BrottTT

Den 15-årige pojke som misstänks ha mördat en 31-årig man och skottskadat en kvinna på köpcentrumet Emporia i Malmö i augusti anklagas för ytterligare två fall av försök till mord.

Annons

Annons

De nya brottsrubriceringarna framkom när 15-åringen på måndagen omhäktades av Malmö tingsrätt.

Vi kommer att överklaga det beslutet. Vi får se om vi kan få en förändring i hovrätten, säger 15-åringens försvarsadvokat Johan Fernvall till TT.

Enligt åklagaren Michelle Stein fanns det risk för att ytterligare två förbipasserande personer kunde ha dödats i skottlossningen, rapporterar P4 Malmöhus. Åklagarmyndigheten uppger i ett pressmeddelande att brottsoffren är en vuxen och ett barn.

Det var den 19 augusti som en 31-årig man dödades vid skottlossningen. Samtidigt skadades en kvinna, som råkade vara på platsen, svårt när gärningsmannen öppnade eld inne på köpcentrumet mitt i fredagsrusningen.

Pojken har erkänt mordet och att han orsakat kvinnan en kroppsskada, men nekar till mordförsök. Han nekar även till de två ytterligare fallen av mordförsök.

Tre andra män sitter sedan tidigare häktade misstänkta för medhjälp till mord.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.